Skanska z tytułem „Tego, który zmienia polski przemysł”

Press release 22.01.2016 16:30 CET

20 stycznia, podczas gali kończącej Forum Zmieniamy Polski Przemysł, Skanska otrzymała tytuł „Tego, który zmienia polski przemysł” za rok 2015. Nagroda została przyznana przez miesięcznik gospodarczy „Nowy Przemysł”, portal branżowy wnp.pl, a także wydawcę obu tytułów - Grupę PTWP.

Ten, ktory zmienia polski przemysl

Wyróżnienia "Ten, który zmienia polski przemysł" przyznawane są od 16 lat. Ideą projektu jest wskazywanie osób, firm, instytucji lub wydarzeń, które w istotny sposób wpływają na pozytywne zmiany w polskim przemyśle i całej gospodarce.

Skanska została nagrodzona jako aktywny podmiot w najważniejszych projektach budowlanych, propagujący idee zielone budownictwa i nowe technologie oraz realizujący model odpowiedzialnej współpracy z innymi firmami i z samorządami.

Grupa PTWP (Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości) to lider na polskim rynku wydawnictw branżowych i organizator targów i konferencji. Wydaje m.in. miesięcznik „Nowy Przemysł” i serwisy internetowe Budownictwo.wnp.pl, PulsHR, PropertyNews i PortalSamorządowy, jest także organizatorem Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach.