Skanska Property Poland rozszerza dział wynajmu i zarządzania wartością budynku

Press release 20.08.2015 10:30 CET

Stały rozwój rynku biurowego w Katowicach oraz dalsze plany obecności Skanska Property Poland w tym mieście spowodowały, że firma rozszerzyła swój dział wynajmu i zarządzania wartością budynków. Z końcem lipca stanowisko negocjatora ds. wynajmu w zespole regionu południe zajął Tomasz Zydorek, który będzie odpowiedzialny za komercjalizację inwestycji Silesia Business Park.

Tomasz Zydorek, Leasing Negotiator, Skanska Property Poland

Wraz z zatrudnieniem nowego pracownika ogólnopolski dział wynajmu i zarządzania wartością budynków firmy Skanska Property Poland powiększył się do 18 osób. Tomasz Zydorek będzie odpowiedzialny za komercjalizację projektów biurowych realizowanych w stolicy Górnego Śląska. Obecnie będzie koncentrował się na kompleksie Silesia Business Park, w którym Skanska Property Poland wynajęła dotychczas 80% powierzchni budynku A i niemal 50% budynku B. Obecnie rozpoczęły się prace budowlane trzeciego z czterech obiektów – budynku C.

„Powiększenie naszego działu wynajmu o osobę znającą bardzo dobrze specyfikę i realia rynku katowickiego jest naturalnym, kolejnym krokiem naszej działalności w tym mieście. Jesteśmy przekonani, że dzięki Tomkowi doskonale znającemu rynek katowicki będziemy mogli lepiej dostosować się do potrzeb firm, które poszukują tutaj odpowiedniej lokalizacji biurowej”, mówi Arkadiusz Rudzki, dyrektor ds. wynajmu i zarządzania wartością budynków w Skanska Property Poland.

Tomasz Zydorek jest związany z rynkiem nieruchomości komercyjnych od 2007 roku. Przed dołączeniem do zespołu Skanska Property Poland zajmował stanowisko Senior Associate w Dziale Powierzchni Handlowych firmy Colliers International. Następnie pełnił funkcję menedżera biura regionalnego w Katowicach w Dziale Powierzchni Biurowych. Dotychczas w swojej karierze współpracował z takimi firmami, jak Deloitte, Ruch S.A., AVIVA, Sygnity, Provident, Deutsche Bank, HSBC, Credit Agricole, PKO BP, T-Mobile czy Samsung.